Anne Schillings

Anne Schillings (1995) is een kunstenaar uit Utrecht. Ze maakt grote olieverfschilderijen, kleine tekeningetjes, aquarellen, of iets daartussenin. In haar werk combineert zij moeiteloos verschillende materialen en texturen en laat ze zich inspireren door de gelaagdheid die daardoor ontstaat.

In haar dagelijks leven maakt ze niet veel bijzonders mee, maar met haar intuïtieve onvoorspelbare werkwijze creëert ze spanning in haar dagelijkse routine. Hierin kan ze alle vrijheid opzoeken, zichzelf verrassen en proberen iets beter te begrijpen.

Anne voor Meisje in het Wit

“De werken die ik voor Meisje in het Wit gemaakt heb, zijn ontstaan uit gedachtes over vormen die je op twee manieren kunt bekijken. Als ik om mij heen kijk denk ik vaak over optische illusies na en vraag ik me af of de fysieke wereld wel zo is zoals ik deze waarneem. Wat als bijvoorbeeld alles wat ik ver weg zie eigenlijk het dichtstbij is en wat dichtbij is ver weg?

Deze tekeningen zijn een spel met de ruimte op het papier. Strekt iemand zijn armen uit of wordt hij omarmd? Loopt er iemand weg, naar voren of juist weer naar binnen? En van wie zijn die voeten?

De originele tekeningen heb ik omgezet naar riso-print, een druktechniek waarbij alle kleuren als losse lagen geprint worden. Hierdoor zijn de originele werken iets vervormd en is er weer een nieuwe soort gelaagdheid ontstaan die mij zeer heeft verrast!”