Noa Defesche

Noa is grafisch ontwerper met een voorliefde voor typografie en architectuur. Tijdens haar reizen naar het buitenland maakt zij foto’s van (typo)grafische en architectonische elementen zoals ramen, gevelbelettering, tegels en reclameborden. Met de afzonderlijke elementen bouwt zij vervolgens handmatig grote collages van denkbeeldige torens. 

China & Hongkong serie - Grids

Deze werken zijn een abstracte vertaling van de hoge torens die veel in China en Hongkong te vinden zijn. De ontwerpen komen voort uit uitgebreide vormanalyses van de gevels van deze torens. Hieruit zijn abstracte vormen ontstaan die weer als losse bouwstenen dienen van nieuwe abstracte torens en grids. De ontwerpen zijn gedrukt op origineel Chinees kalligrafie papier waar vaak al een raster op gedrukt is om te kunnen oefenen met het schrijven van Chinese karakters. Dit al gedrukte raster wordt zo onderdeel van het ontwerp en van de toren.Klik hier om een tekst te typen.

Amerika serie

Riso reproducties 

Speciaal voor Meisje in het Wit maakte Noa reproducties van een paar van haar collages uit de Amerika serie. Deze riso prints zijn te koop in de shop.