Gemma Oosterhof

Gemma is een beeldend kunstenaar gespecialiseerd in het vertalen van een verhaal door middel van illustratie, objecten, analoge animatie, prentkunst en mixed media. Haar werk kenmerkt zich door het gebruikt van diverse technieken en de aandacht voor detail. Zij geeft ingewikkelde onderwerpen lucht door humor en fragmentatie. Door een andere visie op een verhaal, gebeurtenis of onderwerp uit te lichten wil zij de kijker een breder beeld geven van een verhaal om deze vervolgens mee te nemen in een wereld van verstilling en reflectie. 

Exclusief voor Meisje in het Wit

Gevouwen reus

Gemma Oosterhof; "De Gevouwen reus hoort net als Deze armen passen niet bij mijn kunstproject Reuzen gooien met stenen. Het werk staat voor kwetsbaarheid en het verlangen om ergens onvoorwaardelijk bij te horen. Wanneer we op een plek zijn waar we niet worden geaccepteerd zullen we ons best doen om wel geaccepteerd te worden. We vouwen onszelf op en proberen precies aan de verwachtingen te voldoen. Dit proces gaat vaak gepaard met het onzichtbaar maken van bepaalde delen die onze ik definiëren. Deze reus laat in dit proces haar kwetsbaarheid zien en het verlangen naar geborgenheid.”

He who has ears let him hear

Gemma over dit werk: "Het werk He who has ears is gebaseerd op het lied Blowin in the wind van een van mijn favoriete singer-songwriters Bob Dylan. Zijn teksten zijn in een tijd van vele maatschappelijke uitdagingen erg actueel. Het lied stelt ons de vraag. Hoeveel moet er nog gebeuren voordat we opstaan tegen onrecht? Dit is een vraag die mij als mens en kunstenaar bezighoudt.

‘’And how many ears must one man have. Before he can hear people cry?’’ - Bob Dylan

Deze armen passen niet

Gemma Oosterhof; "Deze armen passen niet is onderdeel van mijn kunstproject Reuzen gooien met stenen. Het werk staat voor kwetsbaarheid en het verlangen om ergens onvoorwaardelijk bij te horen. Wanneer we op een plek zijn waar we niet worden geaccepteerd zullen we ons best doen om wel geaccepteerd te worden. We vouwen onszelf op en proberen precies aan de verwachtingen te voldoen. Dit proces gaat vaak gepaard met het onzichtbaar maken van bepaalde delen die onze ik definiëren. In het geval van deze reus mist zij haar armen. Armen die staan voor het kunnen zorgen voor jezelf en de ander.