Gemma Oosterhof

Gemma is een beeldend kunstenaar gespecialiseerd in het vertalen van een verhaal door middel van illustratie, objecten, analoge animatie, prentkunst en mixed media. Haar werk kenmerkt zich door het gebruikt van diverse technieken en de aandacht voor detail. Zij geeft ingewikkelde onderwerpen lucht door humor en fragmentatie. Door een andere visie op een verhaal, gebeurtenis of onderwerp uit te lichten wil zij de kijker een breder beeld geven van een verhaal om deze vervolgens mee te nemen in een wereld van verstilling en reflectie. 

Exclusief voor Meisje in het Wit

De onderstaande vier werken van Gemma zijn opgenomen in de webshop.

Deze handen raken niet aan

Gemma Oosterhof; “Deze handen raken niet aan komt uit mijn lopende kunstproject die de voorlopige werktitel Veelheid heeft. In dit project onderzoek ik wat het betekent om mens te zijn in al zijn facetten. Het is een tegengeluid richting de opkomende polarisatie. We zijn zoveel meer dan onze mening, afkomst of overtuiging. We zijn een ingewikkeld hoopje mens met alle mitsen en maren die daarbij om de hoek komen kijken. Deze handen raken niet aan erkend de kwetsbaarheid, het verlangen en onvermogen. Soms zijn we niet bij machte om onszelf of de ander te troosten of te begrijpen. Door dit te erkennen en te ervaren komen we dichter tot elkaar.”

Deze armen passen niet

Gemma Oosterhof; "Deze armen passen niet is onderdeel van mijn kunstproject Reuzen gooien met stenen. Het werk staat voor kwetsbaarheid en het verlangen om ergens onvoorwaardelijk bij te horen. Wanneer we op een plek zijn waar we niet worden geaccepteerd zullen we ons best doen om wel geaccepteerd te worden. We vouwen onszelf op en proberen precies aan de verwachtingen te voldoen. Dit proces gaat vaak gepaard met het onzichtbaar maken van bepaalde delen die onze ik definiëren. In het geval van deze reus mist zij haar armen. Armen die staan voor het kunnen zorgen voor jezelf en de ander. 

De scherven waaruit ik besta

Gemma Oosterhof; “De scherven waaruit ik besta is onderdeel van mijn project Veelheid. In dit project onderzoek ik wat het betekent om mens te zijn in al zijn facetten. Het is een tegengeluid richting de opkomende polarisatie. We zijn zoveel meer dan onze mening, afkomst of levensovertuiging. We zijn een ingewikkeld hoopje mens met alle mitsen en maren die daarbij van pas komen. 

De scherven waaruit ik besta laat het vermogen van reflectie zien. De vrouw kijkt naar haar eigen spiegelbeeld en realiseert zich dat haar ik geen vast gegeven is. Ze buigt, vervaagt, bouwt, valt en staat weer op. Al deze fragmenten vertellen een verhaal over hoe het donker en licht samenvalt.”

Gevouwen reus

Gemma Oosterhof; "De Gevouwen reus hoort net als Deze armen passen niet bij mijn kunstproject Reuzen gooien met stenen. Het werk staat voor kwetsbaarheid en het verlangen om ergens onvoorwaardelijk bij te horen. Wanneer we op een plek zijn waar we niet worden geaccepteerd zullen we ons best doen om wel geaccepteerd te worden. We vouwen onszelf op en proberen precies aan de verwachtingen te voldoen. Dit proces gaat vaak gepaard met het onzichtbaar maken van bepaalde delen die onze ik definiëren. Deze reus laat in dit proces haar kwetsbaarheid zien en het verlangen naar geborgenheid.”