Hanneke Rozemuller

Hanneke Rozemuller is een illustrator die zich laat inspireren door de mysterieuze kant van het leven. Vervreemding en absurdisme spelen een belangrijk rol in haar werk waarin zij haar subjectieve belevingswereld probeert te vangen. Naast maatschappelijke thema's zijn haar gevoelsleven, intuïtie en hersenspinsels bronnen van inspiratie.

 

"Illustratie is voor mij een tool om inzicht te krijgen
in mijn eigen gedachtegangen."

 

Het werk van Hanneke zijn vaak tekeningen van pen en/of potlood op papier die ze vervolgens digitaal nabewerkt.

Drie unieke riso prints  

De onderstaande riso prints zijn nu te koop in onze webshop.  

Landschap

“Dit werk maakte ik toen ik net een aantal Hockney-schilderijen had bekeken. Het vibrante karakter van zijn landschappen vind ik zo prachtig. Het lijkt me altijd nog heerlijk om te verdwijnen in een landschap. We vergeten vaak dat we gewoon dieren zijn die onderdeel zijn van een ecosysteem. In plaats daarvan zien we elk stukje groen als een gebruiksvoorwerp, elk dier als een consumptiemiddel. Dit is een kleine ode aan de natuur en onze afhankelijkheid ervan.”

 

 

Schelpmeisje

“Ik vind het interessant om na te denken over de manier waarop mensen hun identiteit vormen. Vaak verbinden we onszelf aan bepaalde eigenschappen of kenmerken omdat we daar maatschappelijke status aan ontlenen. Zijn we wel één vast ding? Zijn we niet, net als alles om ons heen, constant aan verandering onderhevig?”


Woestijn

"Verdwijnen in de natuur of in een landschap is een terugkerend thema in mijn werk, misschien als reactie op ons kapitalistische, profijt-gerichte denken. Bij de natuur denk ik aan een plek zonder ruis, een plek die verheldert en waar de tijd stilstaat. Dit beeld heb ik misschien nog wel meer bij een woestijn; als er een plek is die een catharsische uitwerking op je kan hebben, is het wel de lege, uitzichtloze, imponerende woestijn.