Rosalynn van Hummel

Rosalynn van Hummel (1993) is beeldend kunstenaar voor wie het vrouwelijk lichaam de grootste inspiratiebron vormt. De kracht van de vrouwelijke seksualiteit, de plooibaarheid van het lichaam en cultureel bepaalde schaamtes zijn voor haar belangrijke thema’s. In haar werk gaat zij op zoek naar spanning maar ook naar herkenning, door vanuit een vrouwelijke blik het naakt te benaderen.

In haar atelier in Utrecht maakt ze onder andere grote olieverf schilderijen, linosnedes, foto’s en tekeningen waarin ze onderzoekend te werk gaat met het lichaam als belangrijk uitgangspunt.

Speciaal voor Meisje in het Wit maakte Rosalynn deze 5 linodrukken. De onderstaande werken zijn verkrijgbaar in onze webshop.

Puddle - Linodruk - 30 x 30 cm

De tepelknijper - Linodruk - A4

De tepelknijper - Linodruk - A4

#donttouchyourmouth

Rosalynn maakte deze linosnede aan het begin van de corona pandemie, toen politici nog zoekend waren naar de juiste richtlijnen om het virus een halt toe te roepen. Er werd ons gevraagd zo min mogelijk aan onszelf en andere te zitten. Als reactie maakte Rosalynn deze linosnede als een roep om zelfliefde en de normalisering daarvan.