Roxy van Bemmel

Roxy van Bemmel (1993) is een kunstenaar wonend en werkend in Utrecht. In 2017 studeerde ze af in de richting Mode aan ArtEZ in Arnhem en sinds 2018 is ze werkend als zelfstandig kunstenaar en mode illustrator. Ze schildert mensen in alle kleuren en vormen, uitgerekt en disproportioneel, figuren die niet genegeerd kunnen worden. Het meeste van haar werk is een mix van mediums zoals acrylverf, olieverf en pastel. Veel van haar werk is gebaseerd op zelfportretten die ze vervormd door te spelen met proportie. In die portretten is ze continu op zoek naar hoe identiteit en intimiteit samenkomen. 

Collages

De copy-serie is ontstaan nadat Roxy, onterecht, werd beschuldigd van copyright schending. Voor de twee oorspronkelijke werken, waaruit de collages zijn opgebouwd, liet Roxy zich inspireren door het werk van een fotografe. Door de beschuldiging kregen de werken voor haar een dusdanig negatieve lading waarop zij besloot deze in een nieuwe vorm te gieten. Het resultaat is een serie kleurexplosies waar schetsen en misdrukken samenkomen tot een nieuw beeld. Door de gelaagdheid lijken de werken uit de lijst te springen. Voor Roxy is deze serie een protest tegen valse beschuldigingen.

Exclusieve reproducties

Het werk 'Reminiscing about what is to be and was' toont twee vrouwen die in het gras liggen en je dromerig en nadenkend aankijken. De vrouwen oordelen niet, de aanschouwer accepterend.

Haar werken 'Fly with me' & 'Walk with me' zijn illustratieve interpretaties van een collectie van Alexander McQueen. Mode vormt vaak een bron van inspiratie voor Roxy. Beide modellen kijken achterom over hun schouder, waardoor ze de interactie aangaan met de aanschouwer en je het beeld in trekken. 

Reminiscing about what is to be and was

Fly with me

Walk with me

Bow & Bunny

'Red Bow’ en ‘Bunny’ zijn beiden snelle tekeningen gemaakt in een live model tekensessie. In twee uur maakt Roxy 10-15 tekeningen waarin zij met veel energie en compleet intuïtief werkt. Om haar heen verzamelt zij allerlei materialen zodat zij snel kan combineren. In deze werken zijn pastelkrijt, kleurpotlood en acrylverf gemengd tot een expressief geheel. In deze model tekensessie had het model een rode hoofd accessoire op wat snel geïllustreerd een soort oortjes en een strik vormden, vandaar de titels ‘Bunny’ en ‘Red Bow'. 

Red bow

Bunny