Roxy van Bemmel

Roxy van Bemmel (1993) is een kunstenaar wonend en werkend in Utrecht. In 2017 studeerde ze af in de richting Mode aan ArtEZ in Arnhem en sinds 2018 is ze werkend als zelfstandig kunstenaar en mode illustrator. Ze schildert mensen in alle kleuren en vormen, uitgerekt en disproportioneel, figuren die niet genegeerd kunnen worden. Het meeste van haar werk is een mix van mediums zoals acrylverf, olieverf en pastel. Veel van haar werk is gebaseerd op zelfportretten die ze vervormd door te spelen met proportie. In die portretten is ze continu op zoek naar hoe identiteit en intimiteit samenkomen. 

Exclusieve reproducties

Het werk 'Dreamer' is een dromerig portret dat Roxy schilderde van een oud studiegenoot tijdens de Corona lockdown. Haar werken 'Fly with me' & 'Walk with me' zijn illustratieve interpretaties van een collectie van Alexander McQueen. Mode vormt vaak een bron van inspiratie voor Roxy. Beide modellen kijken achterom over hun schouder, waardoor ze de interactie aangaan met de aanschouwer en je het beeld in trekken. 

Dreamer

Fly with me

Walk with me

Bow & Bunny

'Red Bow’ en ‘Bunny’ zijn beiden snelle tekeningen gemaakt in een live model tekensessie. In twee uur maakt Roxy 10-15 tekeningen waarin zij met veel energie en compleet intuïtief werkt. Om haar heen verzamelt zij allerlei materialen zodat zij snel kan combineren. In deze werken zijn pastelkrijt, kleurpotlood en acrylverf gemengd tot een expressief geheel. In deze model tekensessie had het model een rode hoofd accessoire op wat snel geïllustreerd een soort oortjes en een strik vormden, vandaar de titels ‘Bunny’ en ‘Red Bow'. 

Red bow

Bunny