Bob Mollema

Bob Mollema (1990) is illustrator, kunstenaar en muzikant. In zijn werk staan menselijkheid, absurditeit, verlangen en oneerlijkheid centraal. Deze thema's resulteren in kritische, soms humoristische, illustraties die aan het denken zetten. Zijn beeldtaal kenmerkt zich door de naïeve en pictografische stijl van waaruit zijn interesse in de Europese oudheid doorschemert.


Bob werkt voornamelijk met grafiet en gum omdat de ruwheid, het toeval, de foutenmarge & het analoge aspect passen bij zijn zoektocht naar puurheid en authenticiteit. Met zijn keuze voor dit materiaal wil hij zich tevens verzetten tegen de eenvormigheid die de wereld langzaam maar zeker opslokt. 
Naast het maken van vrij werk, werkt Bob voor verschillende opdrachtgevers zoals; Volcom, Paradiso, De Volkskrant & De Standaard.

Unieke drieluik van wolven

Speciaal voor Meisje in het Wit maakte Bob drie unieke prenten.

"Ik ben sindskort bezeten door de wolf. Vroeger een symbool van angst en de vertegenwoordiger van de wildernis, iets waar de mensen bang voor waren. Vandaag de dag is de wolf echter een symbool van een gezonde natuur en hopen sommigen op zijn terugkeer. Dit is een nieuwe benadering en mentaliteit ten opzichte van de natuur. Deze nieuwe mentaliteit inspireerde mij een drieluik te maken in een vrije en naïve tekenstijl. Deze manier van tekenen gebruikte men vroeger om verhalen te vertellen. Een beeldtaal die niet gaat over schoonheid, maar eerder fungeert als vehikel voor ideeën en verhalen. Met deze kleurrijke prenten wil ik bijdragen aan een positieve beeldvorming over de wolf."